Nuntile din Bistrita – greseli din tinutele invitatelor!

Dragile mele, in primul rand vreau sa va reamintesc ca pledez pentru acceptarea de sine intru totul. Pentru iubirea propriei persoane si pentru acceptarea defectelelor. Nu cu multe articole in urma va spuneam sa va pretuiti si sa intelegeti ca defectele va diferentiaza si ca pentru a putea trai intr-o armonie aproape perfecta trebuie sa intelegem ca nimeni nu le are pe toate si sa scoatem in evidenta ceea ce detinem, sa ne scoatem in evidenta atuurile.

Bun, dar de cand cu fenomenul nuntilor, cateva poze de la facebook m-au dat pe spate la propriu. Mai fetelor, zici ca nu mai aveti oglinzi in casa! Va rog sa nu ma intelegeti gresit, insa fara a da nume sau detalii cu care ar putea fi identificata persoana, am sa enumar cateva greseli in tinutele de nunta pe care le-am observat. Si va pot asigura ca nu sunt singura care le-a vazut si nu va spun din rautate aceste lucruri, ci cu cea mai mare bunavointa!

De altfel, eu inteleg ca unor persoane le place un anumit gen de tinuta sau material si tot respectul pentru ele daca constientizeaza si totusi accepta ca lor asta le place. Scriu aceste lucruri pentru cealalta grupa de oameni!

1. Rochia cu spatele gol

20140603-155908-57548664.jpg

Rochia cu spatele gol, dragile mele, o pot purta fetele care au un spate frumos si subtirel sau macar o talie inalta. Stiu ca va place, stiu ca arata elegant si sexy, dar arata asa exclusiv la persoanele cu o silueta zvelta!

Am vazut nenumarate fotografii pe facebook in care domnisoarele aveau un spate cat o zi de duminica si cand indoiau sa isi faca si genul de poza care trebuie sa lase cu apa in gura pe toata lumea li se aduna grasimea si aratau ca un porc sugrumat! Linia coloanei parea scufundata, inecata in sale, un soi de burta in spate.

De altfel, parul la o asemenea rochie se poarta prins sau coafat intr-o parte. Altfel care ii e rostul tinutei? Sa contureze linia parului lasat pe spate sau cum?

Mai gagici, fiti finute! Si nu ma intelegi gresit, voi repeta asta de cate ori va fi nevoie. Defectele trebuie ACCEPTATE nu ACCENTUATE!

 

2. Dantela cu ‘iz’ de perdea!

20140603-160649-58009484.jpg

Dantela este frumoasa. Superba chiar. Dar doar cea de calitate! Cea elastica asemanatoare cu modelul de pe perdeaua bunicii, nu-i faina! Deloc! Are aspect ieftin si taranesc!

De altfel, rochiile din dantela care lasa pielea la vedere pot fi purtate de persoane care, la fel, nu au grasime pe corp. Indiferent de parerea voastra, dantela mareste in volum vizual mai mult decat un material opac.

Mai vad fete cu maini groase si cu rochie opaca, dar cu maneci din dantela! Arata disproportionate total! Nu toate, ci doar cele care nu au maini subtirele si atletice. Din categoria asta fac parte si eu, dar nu port dantela elastica!

Accesorizarea este una pe muchie de cutit, deoarece mi-au sarit in ochi o multitudine de „gagici” care puneau acolo peste rochie un lant mare, colorat si o bratara si si o pereche de cercei! Pai cum altfel? dantela, se accesorizeaza cu cercei micuti, eleganti si foarte discreti. Daca porti bratara, nu purta colier si invers!

 

3. Piele sau imitatie de piele la nunta

20140603-160649-58009926.jpg

Pentru unele va fi de prisos acest punct, insa pentru altele am observat ca nu. Sa porti piele la nunta e ca si cum ai merge pe motocicleta in rochie stramta de cocktail!

 

4. NU PURTA CULORI FOARTE DESCHISE!

20140603-160650-58010816.jpg

Mama lui de alb, ivory, roz pal foarte deschis sau orice alta nuanta cu care ai putea fi usor confundata cu mireasa! Macar de te-ar fura careva, sa te indeparteze de la petrecere pentru vreo ora, doua!

Nu este de bun simt din partea ta sa porti culori foarte deschise, mai ales daca alegi o rochie lunga. Daca mireasa alege un model simplu de rochie? Daca nu se impopotoneaza ca pe Bargau cu toate perdelele si swarovski-urile si penele si ce-or mai fi? Sa porti aceeasi rochie e o crima in general pentru unele dintre femei, dar sa te confunzi cu mireasa in ziua nuntii ei e o infractiune morala detestabila!

 

5. Ciorapi culoarea pielii

Ciorapi pot purta femeile cu niste ani care ori nu isi permit sa isi afiseze picioarele pentru ca nu mai arata cum ar trebui sa arate, ori din decenta in caz ca au un model de rochie prea scurt (sa nu intelegeti la o palma sub fund, femeile decente nu merg la nunta asa). Imi amintesc de reactia stupefiata a unui vecin la atingerea unui ciorap de culoarea piciorului. Statea scarbit langa persoana care-i purta, lungindu-i pe toate partile si declarand incruntat ca arata „ca un jeg lipicios”!

Si sper ca nu e nevoie sa precizez faptul ca nu-i poti purta cu sandale, nu?

 

6. Machiajul semiluna

20140603-160650-58010406.jpg

L-am vazut la multe dintre voi si atat in calitate de MUA cat si de prietena virtuala, va spun ca arata ca un al doilea ochi pe pleoapa. Aratati ca  un medium care tocmai a intrat in transa, in special daca punctati cu alb pleoapa.

Excelent de fapt! Poate o contactati si pe matusa mea!

 

7. Accesoriile

Plasticurile, zorzonelele si „aluminiurile” nu se poarta la nunta. Ne plac, sunt frumoase pentru diferite evenimente, dar pentru nunta cauta sa asortezi ceva mai finut, mai elegant. Bineinteles, in functie de tinuta, insa in principiu opteaza pentru perlute, un colier discret sau daca e statement sa fie lucrat cu finete!

 

8. Ceasurile

20140603-163628-59788266.jpg

Fir-ar mama lor de Guess`uri cu cadranul cat un cartof asortate la rochite din dantela! Se poarta ceasurile la rochie, don’t get me wrong, insa trebuie alese cu foarte multa atentie, atat in functie de tipul rochiei, cat si in functie de materialul si modelul ceasului . Sfatul meu este sa le evitati si scapati de o grija!

Daca tot suntem la acest punct, putem sa asemanam  cunoscatorii de vinuri cu purtatorii de ceasuri. Exact ca in situatia in care cand nu stii daca sa servesti peste cu vin alb sau rosu, nu stii daca sa alegi chardonnay sau sauvignon blanc si cand mai apare optiunea de sec, demi sau dulce, te dai cu capul de masa, asa trebuie sa te dai cu capul de masa si cand nu stii ce ceas sa alegi.

Numai sa nu il invarti sa-i simti buchetul!

 

9. Florile artificiale

20140603-164802-60482691.jpg

Florile naturale sunt o minunatie purtate in par la o nunta de zi sau la cununia civila sau la orice eveniment de acest gen. Iti dau un look fresh, proaspat, tanar si tandru!

Dar cele artificiale apar mai rau ca cele de pe cununile trimise la cei trecuti in viata de apoi! Sunt urate, urate de tot! Sunt mai urate ca lentilele de contact colorate si mai urate ca rujul maro!

 

10. Renuntati dracului la rochiile Mexton, StarShiners si Bby!

20140603-164802-60482271.jpg

Exceptii exista, bineinteles. Nu sunt dizgratioase doar daca au eticheta inscriptionata „bby” sau „mexton”. Dar dragilor, stiti, exceptiile se numesc asa pentru ca sunt putine!

 

11. Bretelele transparente NU SUNT TRANSPARENTE!

20140603-163628-59788681.jpg

 

Si apar precum pielita de la sunca! sunt plasticate, urate si SE VAD! Fa absolut orice poti pentru a le evita!

 

Sunt sigura ca voi mai reveni la acest subiect de cateva ori in acest an, insa pentru un moment este de ajuns! Vom mai discuta cat de curand si despre cum ar trebui sa arate o tinuta impecabila!

 

Va salut cu drag!

 

 

 

16 comentarii la „Nuntile din Bistrita – greseli din tinutele invitatelor!

  1. Super tare articolul. Am intrat pe blogul tau ..cautand pe google daca e in regula sa te imbraci la o nunta cu o rochie cu maneci lungi..din catifea. Luand in calcul si vremea de afara…imi dai o parere? Mersi si spor la scris,faci o treaba buuuna!!

    Apreciază

  2. Iulia Albu de Bistrita tu te dai, dar stii ceva draguto?Esti penibila, si nu datorita acestui articol, pentru ca ai derptate, datorita modului la care te raportezi, datorita faptului ca ti-a trecut vremea si nu te mai baga nimeni in seama. Esti expirata deja si ti-o iau astea mici inainte, chiar daca fara stil, dar ti-o iau :).In concluzie incearca sa nu mai fi asa frustrata si lasa copilele sa isi traiasca viata lor de depravate.

    Apreciază

  3. Mi-ai luat-o inainte cu postarea :-)) Vroiam sa am si eu un astfel de subiect de discutie legat de „cum arati la nunta” :-)) M-am uitat si eu zilele trecute pe pozele de la o nunta si doamne, ca imi faceam cruci si ma tot intrebam daca femeile respective sunt crescute in padure si nu au oglinda. Toate vor dantela, si rochii mulate si spate gol si fuste scurte si decolteuri… Dar niciuna nu ar accepta ca fizicul lor nu e facut pentru asta 😐

    Apreciază

    • Eh, nu stiu daca ai dedus din articol ca nu vorbesc despre persoanele care nu au treaba cu moda si se imbraca pentru ca trebuie sa fie imbracate, exact cum mananci daca iti e foame si nu pentru placerea de a manca. Vorbeam aici de un soi de „gurmande” ale modei care, de fapt, nu stiu ce si cu ce se mananca. De divele astea pretioase care isi dau cu stangul in dreptul pana li se face rana, dar n-ar merge drept pentru nimic in lume.

      Apreciază

Comenteaza articolul: