La cumparaturi prin Bistrita: De unde cumparam si de unde nu?

Hei dragilor! Ca in fiecare zi de cand sunt in Bistrita, am fost si astazi prin micutele noastre magazine. Am tras cateva concluzii pe care trebuie sa vi le spun neaparat! Pentru inceput, am sa va dau cateva exemple de produse pe care le-am gasit la preturi putin spus diferite!

Pentru ca bistritencele se cunosc unele pe altele si se barfesc ca la usa cortului, ele nu intra in  Haotic sa vada de-un clutch crem, fiindu-le rusine ca le pandesc corbii. Le-or vedea colegele de la Liviu cu „ifon” ca au pasit in asemenea chiosc! Nah! Ce sa iti povestesc! Si merg pe Dorobanti de Bistrita, pe strada Dornei, la doi pasi. Pasi scumpi, avand in vedere ca acelasi clutch costa la Haotic 25-30 de lei si la un magazin de pe Dornei, 70 de lei!  Acum sa fim seriosi, ca 40 de lei nici nu-i simtim cum se duc cand mergem la cumparaturi, insa cand stai sa te gandesti ca daca Haoticul il pune la 30 de lei cu tot cu adaos si TVA, plicul ala nenorocit costa vreo 10 lei, concluzia e ca esti fraierita sa platesti cat pentru sapte clutch-uri! Iti place sa fii fraierita, nu?

Tot pe Dorobanti de Bistrita, inainte de Paste, m-am indragostit de o pereche de pantofi aurii stiletto. Frumos lucrati, perfecti pentru seara, 120 de lei. Ieftin si bun! Dar, o sireata cu nr 36 la picior a ajuns inaintea mea. 37 imi sarea din picior si am ramas cu buza umflata! Mai merg 3 magazine si ii vad! Aveau o aura ivory cu irizatii aurii  in jurul lor si totul in spate incepuse sa se vada blurat. Erau aceiasi pantofi aurii pe care ii vazusem cu 3 magazine in urma. Aura s-a si-negrit cand am ridicat pantoful sa vad pretul. Erau vreo 350 de lei. Pe bune? No da-i dracului! Ideea nu era de pret, iar, sa nu ma intelegeti gresit. Ideea era ca ma simteam prostita, luata de fraiera! Pantofii aia costau probabil in jur de 50-80 de lei perechea. Eu platesc 400 de lei pentru o pereche de pantofi la care li se apropie pretul final de cel initial, insa cand vad variatii de pret de acest gen mi se face rau!

O alta concluzie la care am ajuns este ca Zara este mai ieftina ca Bistrita! Noi suntem scumpi, dragilor! Scumpi la tarate si ieftini la faina era vorba, parca! Eu cand vad Mexton si Bby, vomit! O carpa de tricou rupta de la Mexton costa cam 150 de lei. Drept cine ne iei, nene? Mi-am cumparat sacou de la Zara cu 220 de lei, sinas si albastru! Si de calitate! Carpe, domn’le! Doar carpe!

Pe de alta parte, am gasit un magazin de pantofi foarte dragut, cu preturi mici si cu o multitudine de pantofi stiletto. Roz, albi, crem, negri etc. Sunt cam aceleasi modele pe care le gasesti pe toate site-urile de pantofi din Romania. Gen depurtat.ro. La preturi sunt la fel, insa ai ocazia sa ii incerci, sa ii vezi fizic si sa nu mai platesti costuri de transport. Magazinul se numeste Diane & Actuelle si il gasesti pe Dornei, vizavi de biserica, pe partea cu Coroana. Astazi am cumparat o pereche de stiletto roz pal!
20140429-133521.jpg
Am vizitat cateva outlet-uri, iar la fel, preturile mi se par destul de mari. Sunt cu 10-20 de lei mai mici ca in magazinele din Iulius din Cluj. Nu merita. Desi, sa va spun sincer, prefer sa cumpar din outlet si sh, decat din multe magazine din Bistrita!

Un magazin care mi-a placut este Mirunis Gifts. Nu stiu daca ati observat, insa imi plac foarte mult chestiile vintage, cu iz antic, mai mult ca cele moderne. Vanez corpuri de lemn pe tocmai.ro pe care sa le vopsesc, merg pe la targuri de antichitati si urasc parchetul laminat. Ei, in oraselul nostru ne lipsea cu desavarsire un magazin de lucruri vechi. Rame foto, oglindute si suporturi de lumanari aurii, cu tenta baroca sau clasice, simple sau complicate si tot felul de alte minuni! Eu mi-am luat o oglinda cu rame aurii, mobila, numai buna de pus pe masa de machiaj si de oglindit detalii, cum ar fi linia de tus!

20140429-133915.jpg

Putin mai incolo, dar tot pe partea dreapta, am intrat intr-un magazin la care i-am uitat numele! Sa fiu al naibii! Este un outlet, dar nu-si spune outlet. Are un nume, pfff! Oricum, o sa il recunoasteti! Dupa cum am zis, este un outlet in care aduc haine si pantofi noi de la Springfield, ASOS si firme mai putin accesibile din punct de vedere al disponibilitatii si nu al pretului, in Romania. Springfield gasim la Cluj, dar doar de baieti. Aici am gasit si de fete. Preturile sunt foarte bune! Eu am cumparat o pereche de oxford’s de la Springfield redusi de la 250 de lei, la 150. Buna afacere!

20140429-134403.jpg

Un magazin pe care il frecventez este Francesca. Cred ca aduc haine din diferite parti, pentru ca uneori gasesc produse cu etichete taiate si presupun ca sunt de ceva brand, luate de la outlet-uri. Nu aduc foarte multe produse, insa schimba marfa destul de des si sunt modele putin mai diferite fata de restul magazinelor din Bistrita. De acolo am mai multe chestii, chiar foarte dragute! Au, intr-adevar si ceva fake-uri pe care nu le apreciez, insa daca stii sa faci abstractie, e bine!

Raman si alte magazine de discutat, pe alta data!

In curand, voi realiza in cadrul emisiunii „DOZA DE RASFAT” o sectiune pe care o vom difuza la fiecare sfarsit de emisie, sectiune in care va voi recomanda cate un magazin din oras in functie de tinutele pe care le gasesc acolo in momentul respectiv. Cumparaturile vor deveni mai placute in Bistrita!

Va pup pe toate! Pe data viitoare!

12 comentarii la „La cumparaturi prin Bistrita: De unde cumparam si de unde nu?

  1. Foarte fain scris!
    Desi ador Bistrita cu izul ei cosmopolit,uneori imi e greata de cei ce o locuiesc.
    Am calatorit mai in toate colturile lumii si acum locuiesc intr-o capitala a modei,insa ceea ce vad in fiecare vacanta pe care o petrec acasa,ma face sa cred ca orasul nostru e vazut ca un fel de catwalk.
    Imi doresc sa vad alte valori,si nu doar “papornite” si pantofi etalati la terase! Ma intreb totusi,pe cand o bataie in fata la Lolita,pentru o rochie model “unicat”,chipurile( a se citi unicat in magazin,in ideea de singurul produs de acel fel),la pret de Prada.
    Semnat,
    O tipa mereu la inaltime,chiar si in balerini 😉 ( nu de la Lolita,ci COMOZI)

    Apreciază

    • Lolita exagereaza cu preturile, insa majoritatea femeilor care isi permit d.p.d.v financiar isi fac cumparaturile acolo. Intr-un fel imi place ca lumea se aranjeaza si se imbraca frumos! E chiar placut ochiului! Bineinteles, cu limite, deoarece majoritatea exagereaza cu tinutele. Mai degraba vad terasele ca pe un club de noapte decat ca pe un podium, cum zici tu! E o calitate sa te mentii la inaltime in balerini si tenesi, deci felicitari!

      Apreciază

  2. Eu nici nu ma sinchisesc sa merg la shopping in Bn.Mai bine dau o fuga la Cj.Aici inafara de magazinul Lolita, nu gasesti nimic calumea sau de calitate.Toate produsele sunt chinezarii de piata la preturi umflate!Inteleg un adaos de 25-50% dar nu de 300% pt niste produse cu o calitate foarte scazuta!!!!Si pe deasupra aici ma chinui sa gasesc haine dragute,elegante,placute si tot ce gasesc sunt carpe de pitipoance!!Foarte rar am gasit ceva dragut, cu bun gust.Mexton nu mai zic, ala e clar nr.1 la imbracaminte pitzi!!!
    Si ca o paranteza vis a vis de shoppingul in Cj, pana la urma a ajuns sa fie mall’ul mai ieftin ca piata.Am fost cu o prietena cica sa-si achizitioneze un palton din piata Marasti…la un pret acceptabil si ce sa vezi?!?!Erau cate 400-600 de lei niste paltoane dealea chinezesti care dupa materialul lor si “calitate” iti dadeai seama ca dupa 2purtari o sa fie scamosat si urat.Iar in mall la Mango,Zara,BSK, gasesti si paltoane sub 500lei, chiar cu 200si dar care au calitate!!!!!

    Apreciază

Comenteaza articolul: