VICHY – Capital soleil

Soare, terase, plaja si un ten bronzat! Cam asta este pe scurt definitia verii! Dar ce ne facem cu arsurile, cu pielea uscata si cu ridurile fine din jurul ochilor? De pe site-ul oficial Roche-Posay aflam ca:

RADIATIILE UV: VINOVATE
Efectele nocive ale soarelui asupra pielii sunt cauzate in principal de razele UV: razele UVB stimuleaza in special bronzarea, dar sunt si principala cauza a arsurilor solare. Razele UVA sunt si mai periculoase, pentru ca nu provoaca durere, dar patrund mai adanc in piele. Ele accelereaza procesul de imbatranire a pielii si pot cauza intoleranta solara, cunoscuta ca alergiile solare sau afectiuni pigmentare (melasma, pete pigmentare). Radiatiile UVA si UVB pot dauna celulelor noastre si le pot deteriora ADN-ul. Daca aceste daune invizibile se repeta, ele pot in timp, sa duca la dezvoltarea unor cancere de piele.

Ridurile incep sa se formeze undeva pe la varsta de 20 de ani, in special in jurul ochilor unde pielea nu numai ca este mai sensibila, ci nici nu se hidrateaza in mod natural (pielea din jurul ochilor nu secreta sebum), deci este mai uscata/deshidratata. Unde mai punem si razele solare care accelereaza formarea lor care este deja aproape inevitabila? Eu zic sa le punem la spate, doamnelor, si sa ne luam creme cu factor de protectie cat mai mare!

Eu am ales doua creme de la Vichy, deoarece am incredere in brand, din noua gama Vichy Capital Soleil.

Prima pe care am pus ochii a fost emulsia matifianta colorata cu SPF 50. Este BB cream pentru ten sensibil, mixt si gras. Promite sa iti dea nuanta unui bronz natural si, desi este mai deschisa la culoare, pielea se uniformizeaza si devine instant mai stralucitoare. Este perfecta pentru plaja, munca sau iesiri in oras! Daca nu iti place culoarea, poti combina BB cream-ul cu putin fond de ten! (Pret 78 lei )

20140613-192033-69633783.jpg

 

 

A doua este tot o emulsie cu SPF 50, cu textura foarte lejera, anti-stralucire si special adaptata pentru tenul mixt si gras in climat umed! Stiu, am spus in nenumarate randuri ca am tenul cu tendinta de uscare, insa in ultimele zile m-a surpins neplacut cu excesul de sebum si porii mariti! (Pret 62 lei)

Ambele au gramajul de 50 ml, nu au parabeni si sunt hipoalergenice. De altfel, ambele au variante pentru tenul uscat!

Eu le-am cumparat de la Sensiblu. Este si PROMOTiE! Daca mergi cu cardul Sensiblu si cumperi un produs din gama Capital Soleil il primesti pe al doilea cu reducere de 50%!

Voi ce creme cu factor de protectie folositi? Bioderma Photoderm a incercat cineva?

20140613-191815-69495814.jpg

8 comentarii la „VICHY – Capital soleil

  1. In ultima poza ai aplicat produsul BB pe toata mana? Se vede tare diferenta de culoare fata de primele 2 poze. As vrea ceva colorat dar in acelasi timp discret, sa il pot folosi si in toamna.Eu oscilez intre acesta de la Vichy si altul de la Eucerin, tot BB insa nu e matifiant 😦

    Apreciază

Comenteaza articolul: