Pariu ca nu stii sa te speli pe par?

Pare simplu, nu? Îţi torni şampon îpalmă, şamponezi într-un ritm frenetic pe scalp mai scărpinându-te dincând îcând pe anumite părţiîţi mai arunci un pumn de mască pe vârful capului şi o târăşti straşnic pe lungimi în jos şdupă, puţin urechilestrâmbându-te aşa, caricatural. Ai imaginea, nu? Clăteşti. Şi adio!

Nici nu te gândeai că ai putea avea ceva reguli la capitolul acesta. Dar, în timp, am cules diferite informaţii pe care le-am testat pe perioadă îndelungată. Am găsit şi explicaţii, drept urmare, astăzi am să îţi explic, indiferent cum sună asta, cum să te speli pe cap!

1. Şamponul câteodată îţi face spume, câteodată nu. Cum vine asta?

Te-ai gândit vreodată că părul tău are nevoie de cel puţin un minut pentru a se umezi şi astfel samponul să se poată “desfăşura” împrăştiindu-si spumele parfumate pe podoaba ta capilară? Îţi spun eu. Încearcă să stai cu părul sub duş puţin timp şi abia apoi şamponează. Ai să vezi diferenţa!

2. Pune-ţi sampon în mână prima dată, nu direct pe păr.
 Vei folosi astfel o cantitate mai mică şi îl vei putea distribui uniform!

3. Şamponează de două ori! Dacă nu întodeauna, măcar din două în două spălări. Eu deşi am părul uscat şi sunt conştientă că detergenţii din şampon îl usucă mai tare, tot îl folosesc de două ori. Prima şamponare curăţă superficial, degresează doar. Pe când cea de-a doua curăţă în totalitate. Nici nu ai nevoie de mult şampon prima dată! Şi efectele se văd, se simt. Părul este mult mai liber!

4. Şamponează doar rădăcinile. 
Sebumul provine din scalp, părul se murdăreşte către rădăcină, drept urmare acolo trebuie curăţat. După cum spuneam, şamponul usucă, curăţă, înlătură sau cum vrei să-i spui, atât impurităţile, cât şi sebumul de pe firul de păr. Dacă insişti în şamponarea vârfurilor, ţi le distrugi mai tare decât crezi, pentru că ele nu au parte de hidtratarea naturală, la ele nu ajunge sebumul. Din contră, ele trebuie hidtratate, tocmai de aceea…

Citeste continuarea, aici!

Reclame

Comenteaza articolul:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s