REVIEW Solutie micelara de la Garnier + noua rutina, simplificata

Salutare dragilor! Nu de multa vreme va vorbeam de demachiantul si solutia micelara de la L’oreal, Sublime Soft! Le-am folosit o vreme buna. De fapt, inca mai am la Cluj produs in tubulete. Altceva mi-a furat insa ochii acum, si anume: Micellar Cleasing Water de la Garnier!

20140402-165005.jpg

Inainte de toate, trebuie sa va vorbesc despre utilitatea lui si mai apoi, sa va fac o comparatie intre apa micelara si apa tonica.

In primul rand, avem nevoie neaparat de una dintre cele doua pentru a le utiliza dupa folosirea lotiunii demachiante. Crema, lotiunea demachianta lasa reziduuri care trebuie sterse ori cu un tonic, ori cu apa micelara, in vederea evitarii spalarii cu apa de la robinet. Este de prisos sa mentionez ca este indicat sa ne spalam cat mai rar cu apa de la robinet, nu?

In al doilea rand, lotiunea micelara se situeaza, din punct de vedere al beneficialitatilor, cu o treapta sau doua mai sus ca apa tonica. De ce?

Apa micelara:
– are mai putine ingrediente si formula este mai evoluata d.p.d.v stiintific ( citeste AICI detalii despre micelele care iti curata tenul);
– nu contine alcool;
– este potrivit atat pentru ten, cat si pentru ochi si buze;
– nu are absolut niciun miros;
– nu influenteaza calitatea pielii in functie de tipul de ten!
– este recomandat sa il folosesti singur, fara sa iti cureti tenul in prealabil cu lotiune demachianta, insa daca ai aplicat mult machiaj eu iti recomand sa nu sari acel pas.

20140402-172848.jpg

Tonicul:
– nu toate, insa majoritatea contin alcool, iar personal sunt impotriva acestei substante in creme si lotiuni de curatare deoarece usuca foarte tare;
– sunt potrivite doar pentru fata, nu si pentru ochi;
– sunt categorizate pe tipuri de ten, deci trebuie sa fii atenta la ceea ce alegi!
– daca nu il alegi cu grija, iti poti face mai mult rau decat bine (daca ai tenul uscat si alegi unul pentru ten mixt/gras, alcoolul din el iti va irita pielea; la fel si daca ai ten sensibil)
*exceptie o fac tonicurile pentru piele sensibila sau cel putin unele ditre ele, majoritatea fiind parfumate!

Niciuna dintre solutii nu este daunatoare, insa eu optez oricand pentru cea micelara datorita compozitiei simple si actiunii complexe pe care o are!

Incercandu-le, am observat ca atunci cand aplic seara un tonic, in timp, fata mea se usuca, este secata de sebum. In schimb, de la lotiunea micelara ma trezesc dimineata cu o cantitate normala si sanatoasa de sebum pe piele.

De ce ma bucura acest fapt?
Nu vreau sa imbatranesc prematur din cauza faptului ca mi-am dorit o piele mata. Peste noapte, mi se pare logic, natural si normal ca pielea sa respire si sa isi urmeze cursul, sa se elibereze de toxine si sa respire. Lotiunea micelara ii permite acest lucru!

Cat despre noua rutina… am ales de data aceasta, tot de la Garnier, un lapte demachiant calmat. Simplu ca buna ziua! Fara pic de miros, fara alcool si fara coloranti! Curata gentil tenul, fara sa il inroseasca sau sa il irite. Este destinat tenurilor sensibile si, fiind atat de simplu, se potriveste si pentru fata si ochi.
>

20140402-173020.jpg

Am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura! Atat de simplu!

Mai lipseste doar hidtratarea. Le-am dat naibii de creme, cremite si cremute, am dat iama in Plafar si mi-am luat un tubulet cu 7 lei, plin cu ulei de migdale dulci. Il aplic dupa demachiere, dupa cum imi casuna. Daca am chef seara, seara, iar daca am chef la mijlocul zilei, la mijlocul zilei!

Eu mi-am usurat munca! Tu ce produse de ingrijire folosesti?

>

20140402-173114.jpg

20140402-173137.jpg

6 comentarii la „REVIEW Solutie micelara de la Garnier + noua rutina, simplificata

  1. Mi se par calitative produsele, am cautat si eu Lotiunea de la Garnier in Auchan, dar nu am gasit decat variantele in ambalaj verde si roz. De unde l-ai achizitionat? Mersi, pupici

    Apreciază

  2. Felicitari in primul rand pentru tot. Blogul tau e addictive. Azi si ieri am citit 45 de postari. E chiar foarte util.
    Intrebarea mea e cum aplici uleiul de migdale dulci. La fel ca o crema? Intra in piele? Nu lasa film gras? Se aplica peste tot sau doar in jurul ochilor?
    Merci

    Apreciază

    • Multumesc pentru cuvintele frumoase!!! M-am bucurat tare, sa stii! 😀 Uleiul de migdale dulci il aplici ca o crema, da. Lasa film gras, dar nu ca uleiul de masline. Daca pui putin si il intinzi bine il poti pune pe toata fata peste noapte ca nu pateaza. Daca nu, si numai pe cearcane e bine ca le hidrateaza frumos. Pe ten sa ti-l aplici doar daca ai ten uscat!!! Sau mixt si aplici pe zonele uscate si din cand in cand pe toata fata. Te salut cu drag! :*

      Apreciază

  3. Ai avut dreptate, apa micelara este foarte buna. Am impresia ca lasa fata mult mai curata decat dupa um demachiant. Adica prima data cand am folosit-o, am folosit-o dupa demachiant si ultimul disc cu demachiant era curat, deci nu mai curata nimic, si dupa ce am dat cu unul cu apa micelara a ramas tot crem :)) Uleiul de migdale il folosesc si eu de mult timp in loc de crema, si cred ca nu o sa imi mai cumpar niciodata o crema de fata :))) e perfect! In schimb demachiantul de la garnier l-am avut in urma cu ceva timp si nu am fost asa multumita dupa mai multe saptamani. Iar cel de la l´oreal il am acum, si tot nu ma prea multumeste. Pentru mine cel mai bun e demachiantul de la nivea 2 in 1, lapte demachiant cu apa de fata 🙂

    Apreciază

    • Nici eu nu mai sunt curioasa de crema de fata chiar deloc! Nu ma intereseaza nici una! :)) cu apa micelara asa-i, e ca un magnet pentru impuritati din ceea ce ne explica ei. Si pare-se se preteaza la pretentiile descrierilor care-i sunt facute! Mie demachiantul Garnier imi place ca nu are nici un pic de miros. Am incercat si Nivea, am fost innebunita dupa cat de cremos era demachiantul! Dar dupa mi s-a parut prea dens si mai greu de indepartat ca lotiunile astea lejere. Fiecare cu fixurile ei! :)) te pup Maylenn, pe data viitoare! :*

      Apreciază

Comenteaza articolul: