Din cabinetul dermatologului: sfaturi, noua rutina de ingrijire, reviews

In urma cu vreo saptamana, doua am postat un articol despre produsele pe care le-am cumparat de-a lungul timpul si pe care nu le-as mai recumpara din anumite motive. Printre produse, se aflau si unele dedicate ingrijirii tenului. La scurt timp de la postarea linkului articolului pe pagina blogului, una dintre prietenele virtuale, dupa cateva replici, mi-a pus o intrebare care m-a pus pe ganduri bine. Mai exact, era vorba de faptul ca eu imi ingrijesc mai mult parul ca fata, moment in care ea m-a intrebat oarecum consternata din cate am simtit: „Nu crezi ca fata e mai importanta ca parul?”

Atunci nici ca m-a interesat, avand in vedere problema mea vesnica cu sensibilitatea firului meu de par si faptul ca stiam ca ea are un ten gras, care din cate stiu eu da un pic mai multe batai de cap. Si m-am gandit oricum ca e un fel de „fiecare cu ce n-are”. Adica fiecare isi concentreaza atentia pe ceea ce il deranjeaza mai mult. Dar, dupa, m-am privit in oglinda si vazandu-mi petele si cosurile nou-aparute de la apa, dupa parerea mea, mi-am dat seama ca niciodata fata mea nu a aratat asa. Nu i-am dat atentie si s-a cam suparat pe mine! De fapt, i-am dat prea multa atentie, insa nu i-am oferit ceea ce avea ea nevoie.

Am considerat mereu ca tenul meu este sensibil si uscat. Intr-o privinta, aveam dreptate. Este sensibil. In cealalta nu. Si desi il consideram uscat, il agresam zi de zi prin tot felul de proceduri.

4-remedii-naturiste-pentru-acnee_size1

Uitati de scrub-uri, geluri de curatare si tonicuri pe baza de alcool!

De fapt, folositi-le numai cu aprobarea unui specialist. Eu am tenul normal/mixt. Asta inseamna ca zona pometilor si a nasului trebuie sa imi fie putin mai grasa. Din cauza spumelor de curatare, a scruburilor, a periei, a tonicurilor cu alcool etc, mi-am uscat fata atat de tare incat ma strangea dupa ce o spalam daca nu puneam crema. Eu eram convinsa ca am tenul uscat. Insa era doar vina mea ca tenul era intr-o stare atat de proasta. Din aceasta cauza, mi-au aparut „monstruleti”. Chestia ciudata e ca mi-au aparut fix in zonele unde fata era cea mai uscat, ocolind nasul, pometii si zonele cu pori deschisi, unde apar cel mai des in mod normal.

Imi era frica ca diagnosticul meu sa nu fie un inceput de acnee. Bineinteles, era nefondat deoarece puteam numara pe degetele de la o mana „zgrabuntele” aparute. Am renuntat la tonicurile pe baza de alcool si la spumele de curatare, insa nu am putut promite ca voi renunta la scrub. Macar din cand in cand…

Nu va ciupiti!

Adica nu incercati sa va mai indepartati cosurile prin metode mecanice. Pe moment poate va faceti mai mult bine, insa veti ramane cu pete. Pete care se duc greu in timp, sunt mai sensibile atat la soare cat si la temperaturi scazute si care, in timp, se aduna. Si va treziti cu fata „dalmatian”.

Fondul de ten, o metoda buna de protejare a tenului

In ciuda mamelor care ne zic intruna sa nu ne mai „tencuim” ca ne stricam tenul, noile formule sunt foarte benefice. Il protejeaza de poluanti, de frig, de soare, de praf, de fum si multe altele. E ca un scut pentru ten. Bineinteles, daca mediul in care am trai ar fi mai curat si daca pe parcursul zilei nu am trece prin atatia nori de gaze de esapament, fum de tigara etc, atunci am putea spune ca e mai bine fara el. In cazul de fata, trebuie sa stea la loc de cinste.

Un sfat profesionist

In alegerea cremei de care fata ta are nevoie. De ce? Pentru ca intodeauna medicul va stii ce crema functioneaza pentru tine. Si atunci nu numai ca vei scapa de duzinele de tuburi (si le vei inlocui cu altele, gamele dermatologice sunt destul de diversificate acum) dar, cel mai important, vei obtine rezultatul dorit.

Tratamentul meu:

Doxiciclina antibiotic 100 mg

Lapte demachiant Ivatherm (sau orice lapte demachiant pentru ten sensibil. eu una il urasc pe cel de la ivatherm, il l-am, m-am chinuit sa-l folosesc, dar nu-mi place)

ivatherm lapte dem fata si ochi sensibili-500x500

REVIEW: http://frommonawithgloss.ro/guest-post-laptele-demachiant-pentru-fata-si-ochi-ivatherm/

Skinoren crema – este foarte buna. Se foloseste doar pe zonele active si simti cum te pisca, cum le usuca. Functioneaza!

skinoren

REVIEW: http://e-acnee.blogspot.ro/2007/12/skinoren.html

Fond de ten dermatologic – eu am ales Vichy LiftActiv. Este necesar si important din cauza petelelor sa folosesc fond de ten. Acesta l-am mai avut, precum si Aerateint, dar cel din urma era foarte uscat. Acesta e perfect, pentru ca este cel mai hidtratant dintre toate. Eu urasc fondurile de ten mate. Am intrebat daca e in regula sa folosesc ceva de lifting daca nu am riduri, insa a zis ca nu e nicio problema.

090566-vichy-liftactiv-flexilift-teinte-4

REVIEW: http://machiajoradea.wordpress.com/2011/11/25/review-vichy-lift-active-flexilift-teint/

Bioderma – Pore Refiner – crema asta e minune! Chiar indeparteaza punctele negre si ajuta la inchiderea porilor. Rezultatele s-au vazut dupa 2-3 aplicari, in special la punctele negre.

sebium_porerefiner_09gd_05

REVIEW: http://ccdomino.blogspot.ro/2013/04/review-sebium-pore-refiner-bioderma.html

Medicul specialist la care am fost este dna. dr. Veronica Moisil de la clinica ESTETDERM. Auzisem de dansa si inainte, insa ce m-a convins a fost felul in care arata ea, modul ei de a vorbi si politica (consulatia se plateste, insa controlul este gratuit). Legat de modul in care arata ea, eu n-am incredere in nutritionisti grasi, in antrenoare de aerobic durdulii, in stomatologi cu dinti ingalbeniti si sa fim la subiect, in dermatologi cu tenul plin de imperfectiuni.

Faceti-i o vizita dermatologului care sa va stabileasca o rutina de ingrijire a pielii corespunzatoare!



11 comentarii la „Din cabinetul dermatologului: sfaturi, noua rutina de ingrijire, reviews

  1. Chiar azi merg la control la doctorita Moisil! Mie mi-a aparut problema cu cosurile de prin august, cauza interna, si pana sa ajung la doctor mi-am agresat fata cu o gramada de tratamente si produse luate dupa ureche, naturiste, nenaturiste. As fi facut orice ca sa scap.. Intr-un final am ajuns la dermatolog, la doamna doctor Moisil, de care mi-a placut din prima. Mie mi-a dat tratament cu antibiotice, mi-a schimbat contraceptivele, mi-a dat crema Brevoxyl si BB creamul de la Bioderma, de care sunt foarte multumita. Eu nu folosesc fond de ten de obicei, iar acest BB cream e perfect, acopera toata roseata si petele. A trecut o saptamana jumate de cand am inceput tratamentul si se vad ceva rezultate.. Oricum dureaza cel putin 2-3 luni pana sa ma vindec.. sper sa reusesc 😦

    Apreciază

    • Asa am facut si eu! Nu aveam probleme cu cosurile. Bine, cate unul, doua dar e ceva normal. Si mi-am tot luat eu creme si uleiuri si scurb-uri si mi-am facut singura rutina de ingrijire. Mi-am facut fata cu perie si spuma si am spalat-o pana i-am luat tot sebumul. Asa ne trebuie! Daca stim sa mergem la dermatolog numai dupa ce deja nu mai avem ce face. Era bine sa fi mers sa ne recomande o rutina de ingrijire adaptata tenului si asa nu aveam nicio problema! Eu contraceptive nu am vrut sa iau. Mi-a dat antibioticele alea si sper sa imi treaca cu ele! O sa reusesti sigur daca ai grija de ten dupa cum zice ea :*!

      Apreciază

      • Depinde si care este cauza interna.. cosurile mele cred ca se datoreaza chisturilor ovariene si va trebui sa tin sub control cam mereu cu contraceptive 😦 Astazi la control a vazut doctorita ca inca nu prea se vad rezultate si mi-a dat o alta tura de antibiotice, iar saptamana asta trebuie sa incep contraceptivul nou si apoi iar la control.. si daca mai pui si stresul si depresia cauzata de fata de monstru, nu mai trec veci!

        Apreciază

  2. Si eu am avut pb cu tenul. Defapt m-am gasit intr-o vara cu niste monstri pe frunte. Inital am crezut ca este o alergie de la soare. O prietena avea aceleasi pb si asta a fost sfatul dermatologului – nu pune mana, trece de la sine.
    Eu locuind in Franta, cand m-am intors din Romania primul lucru a fost sa-mi fac programare la dermatolog. Mi-a dat ceea mai buna crema posibila – Avène Triacnéal. Avea ea o culoare galbuie dibioasa si miros mai putin placut. Dar rezultatul promis a fost prezent dupa nici doua saptamani, tenul meu era impecabil. Insa, era prea bine sa fie totul bine…dupa ce am vazut ca tenul meu arata ff bine nu am mai folosit crema zilnic, ci la doua trei zile asa cum a fost si sfatul medicului. Si atunci sa vezi dezastruuul…crema provoaca defapt dependenta. Intr-un final aveam niste chestii pe fata…oribili (ceea ce nu avusesem niciodata inainte).
    Pe urma, dupa cateva zile de cautari am gasit o alta crema caruia i-am dat o sansa si bine am facut. E crema perfecta, se numeste Efflacar Duo de la La Roche Posay. Se foloseste mai insistent cand ai nevoie, iar dupa chiar daca faci pauza nu te trezesti cu minuni pe fata.
    Eu avand tenul mixt/gras tot de la ei mi-am cumparat si Efflacar Mat o crema antistralucire care isi face treba bine ca si baza pt machiaj. In general toate cremele de la La Roche Posay pot fi folosite ca baza.

    Apreciază

    • Ce ai patit tu a patit si prietenul meu cu o crema. Ii arata foarte bine fata si cand a incetat sa o foloseasca a facut o reactie de toata frumusetea. Abia mai putea zambi de durerile ce le avea. Aceeasi chestie cu dependenta de o substanta ce o cotinea crema. Asa se intampla in general cu cremele pe baza de medicamente. Roche Posay a folosit si el, Toleraine. Si e foarte bine acum. M-am mirat ca mie nu mi-a dat ceva de la roche posay, pentru ca ea asa recomanda din ce am inteles. Eu am Bioderma sa il folosesc ca baza pentru fon de ten, si intra in piele foarte repede. Mie mi l-a recomandat pentru pori si punctele negre. Cred ca e in regula sa incerci, daca ai porii deschisi si crema asta! 😀

      Apreciază

  3. La ea am fost si eu si acelasi tratament l-am primit ….e mult mai curat tenul si hidratat…momentele de dinainte de menstruatie sunt cu cantec dar mnoah ,alea se controleaza si prin pastile.

    Apreciază

    • Am vorbit si eu cu ea despre pastile si am decis sa incercam pe alte cai. Nu merita sa le iei pentru cosuri, la cat de toxice sunt pentru organism! Se joaca efectiv cu hormoni tai! Ma bucur sa aud ca functioneaza, eu de abia l-am inceput, dar adevarul e ca deja au inceput sa se vada efectele 😀

      Apreciază

      • poi eu din mai deja is pe tratament,,,oricum e de lunga durata,sa nu crezi ca faci o saptamana sau doua si gata,eu oricum iau pastile ,era ideea sa mi el schimbe da sincer am zis ca nu are rost,eu iau pastile nu pt cosuri,ci pentru ca nu mi se regla menstruatia nicicum,si doar asa am reusit.Ideea e ca Skinorenu usuca cosurile ,spor la tratament 😛 🙂 o sa fie ok

        Apreciază

Comenteaza articolul: